marți, 20 octombrie 2009

37zile

nu trebuia sa’l priveasca .. daca stia ca nu are voie s`o iubesca.
totusi impreuna, el emana stil la fel de usor cum respira, iar aura ei era boema, intocmai ca o contesa pariziana.
in ochii lui albastriii, in care se citea inteligenta de pradator, ea se oglindea ca si cand timpul alerga inapoi si el se trezise fata in fata cu cea mai draga amintire a lui inainte ca ea sa fie amintire, cunoscand`o pe deplin din prima clipa si necunoscand`o intr`o viata.
pur si simplu i asasina privirile si atunci isi spunea : e minunanta, nu ? uneori imi doresc sa n`o fi cunoscut. in timp ce ea il gasea frumos ca un inger si incantataor ca unul dintre copiii favoriti ai diavolului.
cand ochii mari si cenusii, ca doua lacuri moarte, emanau priviri la fel de reci si mohorate ca o zi de iarna, el arunca un zambet mortal, pe care nici nu stia ca`l detine. reusind sa o convinga sa afiseze un zambet care putea sa cuprinda lumea intreaga.
avea un fel de a o imbratisa, lipind`o strans de el, incat o facea sa se simta mai in siguranta si mai iubita decat si`ar fi putut imagina vreodata. iar ea tinea la el, intr’un fel in care nimeni altcineva nu ar face’o.
nu adormi. nu ma parasi inainte sa fii nevoita sa pleci, adesea el i soptea. degeaba ea cauta ceasul cu privirea. nu ajuta la nimic, pentru ca timpul era suspendat acolo.
ciudat era faptul ca ei intruchipau tot ceea ce fiecare detesta la oameni, insa ei se adorau.
in prezenta celuilalt, un intrerupator le stingea acea parte a personalitatii pe care fiecare o detesta.
se apleca in fata, ascultand`o ca si cum i`ar fi putut prinde cuvintele din zbor sau le`ar fi putut colectiona, iar tacerea ei vorbea cu tacerea lui.
era ceva acolo, intre ei. ceva ce ii tinea unul langa celalat.
acelasi lucru ce, la inceput, incapatanarea nu`i lasa sa priveasca dincolo.
asa ca urmariti spatiul asta …


in alt spatiu si timp,
printre doze, reinvia asteptarea.
.. daca stia ca o sa faca tot ce`i statea in putinta ca sa`l ranesca. si asta numai ca sa nu fie ea cea care, la final, si`ar fi deschis bucuroasa o artera ca sa`si toarne sampanie direct in sange. singura doza valida de analgezice.

Niciun comentariu: